Afgelopen weekend was ik met Wim mee naar Engeland, waar hij de teven ging keuren op de Midland Whippet Club champion show, in Rugby. Ik was mee voor de gezelligheid, maar ook om van alle geplaatste teven en van de winnaars foto’s te maken. Die zijn nu te zien in een foto album op mijn facebookpagina.

We logeerden bij Wendy, de fokker van Chloe’s moeder Chelridge Cleomedes. Meet Louis….. de charmante nestbroer van Evelien’s James. Tevens halfbroer van Tinne’s Dyllis. En zoon van Chloe’s naar Engeland geëxporteerde halfzus Of Summer’s Joy Gillian – volgen jullie het nog?

Gillian viert binnenkort alweer haar 10e verjaardag. De tijd vliegt zo snel voorbij …. ik weet nog dat onze toen tweejarige Chloe bij Wim en Jos logeerde, en de hele week gefascineerd met haar hoofd boven de werpkist had gehangen, waarin Gillian en haar nestgenoten lagen.

Smoeltje….. Crystal, één van de twee teckeldames in Wendy’s huishouden. Zodra je op de bank ging zitten vlijde zij haar hoogzwangere worstelijfje tegen je aan, de buik pront naar voren ;>)

Een ander leuk moment van het weekend: op puppybezoek bij Linda, de fokker van Chloe’s vader (Welstar Wyoming). Het nest was precies acht weken oud, dus heel interessant om even op tafel te “keuren”.

Maar kijken naar de interactie in de tuin, tussen moeder en kids, was minstens zo leuk als puppies keuren ;>))

Het fraaie hoofd van Baron, de vader van het nest (Welstar With Strauss). Tevens de vader van o.a. Evelien’s James, Wendy’s Louis en Tinne’s Dyllis. Kunnen jullie het nog volgen ;>)).

De volgende dag was er de show. Er waren zo’n 200 teven ingeschreven onder Wim, een lange maar leuke klus dus. Tussen het foto’s maken door had ik gelegenheid om met allerlei mensen bij te praten en weer heel veel op te steken van de fokkerij in Engeland. Op deze foto de winnaars van de dag: beste teef en tevens beste whippet, beste pup en beste veteraan. De reuen werden gekeurd door Agneta Kappers (Kapriol whippets).

De dag na de show hadden we nog wat tijd om te ontspannen; na het uitgebreide ontbijt stond een mooie wandeling in het bos op het programma.

Gillian even aan de lijn, halfbroer en -zus Louis en Lola ergens razend in het bos…..

Meestal in geen velden of wegen te bekennen….

Maar ze wisten ons steeds weer feilloos terug te vinden, net voor we een bocht om sloegen ;>))

Headstudy van Lola, dochter van Gillian en Railfield Raindust (de beste veteraan op de showfoto hierboven). Kunnen jullie het nog volgen ;>). Ach, wat je niet snapt sla je gewoon over, zegt mijn moeder altijd, en ik denk dat zij een heel wijze vrouw is…….