6 april 2013 004

Eerste paasdag begon leuk, met Noor en Peter Mink die zich meldden met een zonnig paasboeket….

april 1 2013 (3)

En huisgemaakte nasi met alles erop en eraan!

april 1 2013 (5)

Nasi, pittige boontjes, babi ketjap, gebakken uitjes, gekookt eitje en een geweldige satesaus, daar werden we erg blij van.

april 1 2013 (4)

We dronken er rose champagne en een pilsje bij en de stemming zat er goed in ;>). Noor had voor een weeshuis gemaakt, met als gevolg dat Ronald, Els en ik er de volgende dag opnieuw van hebben gesmuld!

april 1 2013 (8)

Kiba en haar vader Elmo maakten het zich samen met hun vrouwtje gemakkelijk op de schapenvachten.

 april 1 2013 (9)

Terwijl Peter een grote aantrekkingskracht uitoefende op mijn dames. Met name Hinde zocht het contact, en voelde zich er helemaal relaxed bij.

april 1 2013 (16)

Net toen het bedtijd was en Noor en Peter naar hun B&B wilden gaan, ontdekte Elmo de mand vol met speelgoed….. en diepte er na lang gezoek en overwegen een piepende sprinkhaan uit op. Tja, en toen had hij helemaal geen zin meer om naar huis te gaan….

april 1 2013 (32)

De volgende dag zagen we elkaar weer, tijdens de regiowandeling van de whippetclub, die de laatste vier jaar in het voorjaar in Den Helder plaats vond.

april 1 2013 (52)

Er liepen heel veel bekenden mee, dus dat was erg gezellig. Halverwege pauzeerden we op een weiland in natuurgebied Mariëndal, waar mijn moeder klaar stond met haar verse tomatensoep. Bedankt mam, het was weer smullen!

april 1 2013 (54)

Mam pakt een cadeautje uit, onder het toeziend oog van Syl en Irene.

april 1 2013 (67) 

Daarna vertrokken we voor het tweede deel van de wandeling, die in totaal twee uur lopen was.

april 1 2013 (71)

Dante, Mozart, Megan, Sammy en Billy.

april 1 2013 (92)

Hazel heb ik nauwelijks gezien; ze was overal en nergens, aan het spelen met wie maar wilde…

april 1 2013 (83)

En af en toe liet ze zich weer zien. Deze foto vind ik goed gelukt; een Salty Sand’s kind in haar element!

6 april 2013 008

Deze wilde ik jullie trouwens ook nog laten zien; mijn laatste aanwinst van Crufts, een groene karikatuur van een blije whippet;

6 april 2013

En deze bonbonnière vond ik gisteren in een brocante winkeltje in Schoorl. Lekker tuttig, maar wel met een whippet, en dus vind ik wel een mooi plekje in huis ;>)

6 april 2013 109

Gisteren waren we ook naar de coursingtraining van de WRA, in Velsen-Zuid. Daar trof ik Ernst met Ivy en Zoë, en Annemarie met Truffel (hier tussen Hinde en Hazel in), en nog een aantal bekenden.

6 april 2013 038

Annemarie en Leo waren zo lief om Hazel en Hinde voor mij te starten, zodat ik een foto kon maken; Hazel is geen licht whippetje en worstelde enorm om extra vroeg te kunnen starten, maar daar draaide Annemarie haar hand niet voor om gelukkig ;>)

6 april 2013 040

Hazel en Hinde tijdens hun eerste ronde; Hinde heeft heel recentelijk haar coursinglicentie gehaald en mocht dus als begeleiderhond met Hazel lopen. Hazel heeft gisteren twee keer een net rondje gecourst en heeft daarmee haar haasvastverklaring behaald. Ze is laatst al officieel gemeten in Utrecht, en dus is nu ook haar licentie aangevraagd. Coursen gaat per twee, de ene hond draagt tijdens wedstrijden een wit dek en de andere een rood dek. Honden die voor hun haasvastverklaring opgaan, moeten hun rode dek dragen en een muilkorf. De begeleidende hond hoeft bij haasvast geen dek om, maar wel een muilkorf.

6 april 2013 054

Na het coursen loop je je honden goed uit, zodat ze hun warmte kwijtraken en hun spieren wat in beweging houden.

6 april 2013 052

Het is daar een prachtig recreatiegebied trouwens, waar je super kunt wandelen.

6 april 2013 063

Je komt er van alles tegen; hardlopers, wielrenners, muurklimmers, paarden, en Ernst, die Ivy en Zoë uitloopt.

6 april 2013 101

Die twee hadden ook een mooie course gelopen, met Ivy die ook opging voor haar haasvast.

6 april 2013 078

Annemarie heeft zich niet verveeld; hier assisteert ze weer om Ivy te starten. Bedankt Annemarie voor jouw begeleiding gisteren, we hebben weer het e.e.a. geleerd van jou! Ik heb ook van Truffel, haar nestzus Dakota en hun tante Indy foto’s gemaakt, maar die laat ik hier niet zien; ook bij Ballistic wordt namelijk druk geblogd, dus ieder stukje materiaal is dan welkom ;>)

6 april 2013 021

Marianne en Arend waren er ook met Megan, en het is niet alleen bij kijken gebleven…..

6 april 2013 028

Megan aan de start…..

coursenkl-2

Ze gedraagt zich niet zo heel wild voor de start, maar weet echt wel wat haar te doen staat ;>)

coursenkl-3

Ze liep een strakke coursing, gevolgd door een gepassioneerde kill. Ik geloof dat haar muilkorfje en coursingjacks al in bestelling zijn ;>). Het is echt leuk, dat er met verschillende Sandjes van alles wordt gedaan; showen, coursing, agility, gehoorzaamheid, spoorzoeken, ze zijn overal voor te porren. Dat, en het feit dat er diverse in de fokkerij zijn of worden ingeschakeld is natuurlijk voor mij als fokker heel erg leuk.

6 april 2013 122

Vanmorgen liepen we in het zonnetje op de zeedijk. Het gras is in zeer slechte staat; droog en dor, door de afgelopen koude droge periode. Normaalgesproken staat het er fris en groen bij in het voorjaar….

6 april 2013 127

Daar kwamen we drie heren Schipperke tegen, waar we vaker mee oplopen op de dijk. Ik vind Schipperkes wel een leuk ras. Ze worden gemiddeld 17 jaar oud.

6 april 2013 129

Vanmiddag een rondje door het bos, samen met mijn moeder.

april 1 2013 (2)

En nu ligt het spul tevreden en wel op één oor. Op naar de volgende week, hopelijk opnieuw zonovergoten!