Wij waren vorige week zaterdag in Zutphen, naar de KCM van de NWC. Een gezellige dag, met Salty Sand’s eigenaren Elly, Roos, Wim, Manon, Marianne en Arend, en natuurlijk al onze andere whippetvrienden en kennissen. Een goed georganiseerde show was het! Vijf Sandjes waren ingeschreven, en de resultaten waren heel aardig. Bidaï, Ryan en Megan zijn op dit moment 14 maanden oud, en zitten in een “magere” tussenfase. Maar oefening baart kunst, en soms kunnen keurmeesters daar doorheen kijken. Ik heb keurmeester Oschinski hoog zitten, en wilde graag onder haar showen, ondanks dat ik de volgende ochtend alweer naar Zwitserland moest vertrekken voor mijn werk…. 

23 feb 2013 069

Ryan – Salty Sand’s Beach Comber van Roos, Guido en Wim werd geshowd door Wim in de jeugdklas waar hij 4e werd geplaatst.

 23 feb 2013 060

Manon showde Bidaï – Salty Sand’s Best Friend – tevens in de jeugdklas. Zij werden niet geplaatst, maar het was een mooi plaatje om te zien; die twee stralen allebei zo’n rust uit in de ring!

23 feb 2013 119

Hinde – Salty Sand’s Aubade for Chloe – was ingeschreven in de fokkersklasse, die zij won.

 23 feb 2013 111a

Megan – Salty Sand’s Bring me Luck – van Marianne en Arend werd uitgebracht in de jeugdklas. Een flinke klas van een stuk of 12 teven, zij zat bij de eerste selectie van zes, maar bleef ongeplaatst.

23 feb 2013 030

En Maestro – Salty Sand’s Anthem of Atlantis – van Elly en Hans deed het prima in de open klas, waar hij tweede werd geplaatst.

Qua foto’s nemen ben ik wat lui geweest; zo’n dag vliegt voorbij als je zelf drie honden showt.

In Zürich is het me afgelopen week ondanks de drukte toch nog gelukt om vlak voor ik terug vloog naar Nederland op het vliegveld te eten met Gerry, mijn Zwitserse whippetvriendin, en bij te kletsen.

De ochtend na mijn terugkomst uit Zwitserland zaten Marianne en ik alweer in de auto op weg naar Utrecht, om daar Hinde, Megan en Hazel officieel te laten meten. Deze meting is vereist als je je hond mee wil laten doen aan coursing wedstrijden. Hazel werd – uiteraard – afgemeten (zo heet dat wanneer een hond te groot is); Hinde werd goedgemeten (onder 48 cm) en Megan ook (onder 47 cm). 

De volgende dag vierde ik mijn 50e verjaardag met 42 vrienden en 33 honden, waarvan het meerendeel whippets. Hierover meer wanneer ik terug ben van Crufts, het aankomend weekend dus. Ik had vanavond een mooi blogje willen maken, maar ik ben na al die drukte van de afgelopen anderhalve week nu rijp voor mijn bed. De foto’s staan sinds vandaag op facebook, dus wie erbij kan: ga je gang! Zaterdag schrijf ik er een blogje over.