Bidaï is begonnen aan zijn “tussenhalsband” van Rogz; zodra hij is uitgegroeid komt er een mooie whippethalsband voor hem.

Hij was afgelopen zondag mee naar een behendigheidswedstrijd en vond het allemaal prachtig.

Van de herrie en de drukte had hij totaal geen last. In de tent, de stoffen bench, mee door de hondenmassa’s, knuffelen met hondenbekenden, kijken aan de ring… hij verblikte noch verblooste.

Tussen de drukte van de behendigheidswedstrijd door, konden Bidaï en zijn roedelgenoten zich heerlijk uitleven in een nabij gelegen wandelgebied. Dankzij zijn roedelgenoten wordt Bidaï een echte waterwhippet, vermoed ik!

Frank en vrij, niemand doet hem iets ;>)

Net al bij Megan vallen nu de eerste melktandjes uit – overmorgen zijn de pups 14 weken oud. Ook bij Hazel zag ik vanmorgen dat er twee voortandjes missen.

Afgelopen weekend was druk en gezellig, ook voor Hazel.

Annemarie kwam logeren, zodat Truffel en Hazel, die maar twee weken schelen in leeftijd elkaar konden leren kennen. Ze hadden het heel erg leuk samen.

Dat was dolle pret op het strand, met af en toe een extra speelkameraad!

Rennen langs de dijk;

Wilde spelletjes op het strand;

Samen de duinen op en af;

En af en toe zand happen ;>))

’s Avonds genoten we van een Indonesisch champagnediner (prima combinatie!) met Noor, Peter, Syl, Ben, Annemarie en Virginie, en onze 10 whippets. Gezellig was het, en mensen, bedankt voor al jullie lieve cadeaus!

De volgende dag waren we opnieuw bij Fort Kijkduin, waar de regiowandeling van de Nederlandse Whippet Club startte, met 43 mensen en 36 whippets, een Italiaantje en twee Podenco’s.

Het weer was net als vorige jaren: zonnig, winderig en fris, zoals het vaak is in Den Helder.

We kwamen halverwege de wandeling mijn moeder tegen in Mariëndal, met de verse kippensoep, maar hadden haar helaas geen soepkommen etc. gebracht. Dom, dom dom….. De soep werd toen verplaatst naar het eindpunt van de wandeling ;>)

Hazel was er ook bij, en werd meestentijds in een rugzak gedragen door mijn broer Ronald; halverwege de wandeling is zij met Syl en mijn moeder meegegaan in de auto.

Laatste stuk terug over het strand; ondertussen hadden de reuen het voorjaar in de kop en moesten de dames in de groep nog wel eens een correctie uitdelen ;>)

De laatste loodjes voor de soep…..

Die op ons wachtte op een beschut plekje om de hoek bij Fort Kijkduin. Hij was weer heerlijk mam, en ook de home made cupcakes van Jolanda Keizer gingen allemaal schoon op. Het was een geslaagde wandeling, ondertussen één van de favorieten onder de wandelende NWC leden. Wie had dat gedacht, van Den Helder, dat toch doorgaans geen positief imago heeft in Nederland…..

Annemarie en Virginie hebben ook leuke blogs gemaakt over hun weekend bij ons in Den Helder. Veel leesplezier!

http://ballisticwhippets.wordpress.com/2012/04/02/hazel-en-truffel/

http://dustndunes.wordpress.com/2012/04/03/weekendje-den-helder/