Doordat de migratie van mijn vorige blog door web-log.nl volledig is mislukt in augustus, heb ik nooit verslag kunnen doen van onze heerlijke whippetvakantie van eind augustus. Bij dezen alsnog, als mosterd na de maaltijd. Maar eerlijk is eerlijk, het is best smakelijke mosterd. Vooral nu de dagen alweer zo donker worden en de temperaturen fors dalen:

 

Precies halverwege de route naar Wallis in Zwitserland ligt het Rijngebied, met al zijn wijngaarden en schattige dorpjes. Daar hebben we een paar dagen gebivakkeerd bij wijze van tussenstop, en hebben de gelegenheid benut om de fokker van Jazz te bezoeken.

Dit soort dorpjes vind je aan de Rijn, het ene vakwerkhuis nog mooier dan het andere…..

En dan is er de Rijn natuurlijk, waar het goed toeven bleek voor de honden!

Ronald heeft uren lang stokken moeten gooien; alle vier wilden ze spelen en zwemmen en wisten van geen ophouden.

Tot op dat moment had Hinde nog nooit echt gezwommen, ook al vond ze zelf van wel; ze bleef altijd op haar achterpoten staan en plenste dan heel hard met haar voorpoten, met de ogen stijf dicht geknepen voor al die massa’s water die ze zelf verplaatste. Maar hier aan de Rijn is het muntje opeens gevallen en werd er écht gezwommen. Het spetterballet bleef, dat wel.

De prooi kon Hinde niet groot genoeg zijn, ze werd een soort van bezeten, die middag…

Zelfs haar oude oma Chloe werd bloedfanatiek en probeerde Hinde’s vangsels af te pakken!

Éven absoluut geen eerbied voor grijze haren……

Alles is alleen voor mij, mij, mij!!

We bezochten het prachtige klooster Eberbach, om wijn te kopen.

Honden waren van harte welkom op het domein, maar als je het klooster in wilde, dan moest je ze hier wel even parkeren ;>)).

Morgen mosterd na de maaltijd – deel 2!