Gisteren hadden Ronald en ik afgesproken met Olaf en Manon en hun honden Yuma, Nisga’a en Payute, en Virginie met Dune, om een ANWB losloopwandeling te testen voor de Nederlandse Whippet Club. Het weer was fris maar zonnig; kortom typisch regiowandeling weer ;>)

540 hectare stuifzand, heide en dennenbomen; zo ver het oog reikt….

Met daaromheen een prachtig stuk bos, waar het al merkbaar herfst is ;>)

Nog wat restanten van het natte weer van de afgelopen week – Yuma dook er direct in!

Lekkerrrr, vindt ook Payute ;>)

Hinde trekt een sprintje met Nisga’a en een kleverige Sheltie, die niet met ons mee was maar zich spontaan bij ons aansloot (met een ongeïnteresseerd baasje in zijn kielzog).

Het eerste dat Jewel en Hinde natuurlijk deden, toen ik ze los maakte in dit gebied, was ‘m smeren over de vlakte en uit beeld verdwijnen voor een minuut of vijf. Ik bleef af en toe fluiten zodat ze zich konden oriënteren op onze groep, en gelukkig verschenen ze weer redelijk snel. Daarna heb ik ze om de beurt aan de riem gehouden – in je eentje is jagen iets minder spannend voor de dames!

Zonder haar moeder blijft Hinde wel goed bij de groep; dan blijft het bij wat turen over de vlakte, of er echt niets te vangen valt….

We wisselden stukjes bos af met uitstapjes over de open vlakte…. dit is een heerlijk overzichtelijk gebied om te wandelen!

Jewel en Chloe; struinen door de duinen…..

Na een kilometer of 6 struinen zijn we bijna terug bij de parkeerplaats aan de Foekenlaan in Soest…. als afsluiter nemen we een drankje, cake met slagroom en aardbeien en een tosti op het terras van de uitspanning die daar staat. Dit is een prima wandelgebied – en dus staat het bij dezen op de lijst voor een NWC regiowandeling, waarschijnlijk in oktober 2012! Met dank aan Olaf en Manon voor het idee en de begeleiding.