We worden op de valreep nog verwend met een paar mooie herstdagen…

De honden krijgen dan in de late middagzon zo’n mooie warme gloed ;>)

We slenteren wat rond en doen anderhalf uur over een stukje van drie kwartier. Dit is Hinde, die in de verte bekenden aan ziet komen….

Erwin en zijn petit bassets griffons vendéen Syl en Twarres worden blij onthaald; hij is de neef van mijn veel te jong overleden stiefmoeder Jannie. Zij fokte PBGV’s en Erwin heeft zich na haar overlijden over Twarres ontfermd, en doet al jaren met veel succes mee aan jachtproeven met zijn tweetal. Wanneer wij samen wandelen schakelen de whippets en brakken automatisch over op de ultieme samenwerking in de jacht: de brakken drijven haas en konijn uit de bosjes, de whippets wachten ongeduldig af en gaan er vervolgens achteraan. Zo werd eeuwen geleden ook vaak gejaagd, en die samenwerking lijken onze honden genetisch gewoon te hebben meegekregen. Erwin vindt het fantastisch….., ik iets minder, want we hebben zo het nodige meegemaakt waarbij ik mijn hart vasthield voor de haas, maar vooral ook voor de whippets ;>)). Maar fascinerend blijft het wel….