foto

Langzaam maar zeker lukt het weer om een sociaal leven te hebben. Hinde en Hazel kunnen nu gemakkelijk een aantal uren thuis blijven. Ook wel weer lekker, moet ik zeggen! Weer plezier maken met familie en vrienden….

IMG_2480

Ik heb een nieuw vriendje…. hij heet Kees, hij komt van Rhodos, net als mijn vroegere hondje Rhody, en begeleidt zijn baasje Yvonne Kroonenberg overal naar toe.

IMG_2484

Het Mantelzorgcentrum waar ik stage loop organiseerde vorige week de Dag van de Mantelzorg. Yvonne Kroonenberg heeft een boek volgeschreven over mantelzorgers en kwam bij ons in Schagen een keiharde en toch heel gevoelige lezing geven. We hebben genoten! We zaten gezellig naast elkaar tijdens het avondeten (want jullie houden toch allebei van honden en paarden ;>))). Tijdens de pauze werd een signeersessie gehouden en ondertussen heb ik samen met Kees het centrum van Schagen onveilig gemaakt. Kees heeft daar op zijn eigen manier de hondenkrant gesigneerd ;>))

IMG_2651

Een leuke herinnering in een lekker boek!

IMG_2638

Zondag waren mijn mam en ik bij Marc en Annalies gaan lunchen, die op de hondjes van Wim pasten. Hinde ligt hier gezellig op de bank bij Jansje.

IMG_2637

Chloe’s nestzus Julia lag daar vreselijk op Chloe te lijken. Ik ken Juultje al haar hele leven, en dus begroet ze mij net zo lief als dat mijn Chloe het altijd deed. Julia lijkt sprekend op Chloe en dat lijfje voelt precies hetzelfde aan, de zachte vacht, de rondingen…. Heel eventjes had ik Chloe weer in mijn armen, en mijn neus in haar vacht……. heerlijk.

IMG_2646

Julia en Gemma, de twee oudjes van Wim.

IMG_2453

Hier nog een oudje dat het best nog goed doet; ik had Isis van mijn broer Ronald een dagje te gast. Ze is inmiddels ook allang de 14 voorbij, helemaal blind maar wel nog goed ter been. Stop haar in een cave XL en je hebt er de hele dag geen hondje meer aan ;>)).

IMG_2501

Ook vorige week, heel even een ontmoeting met Rosanna, het baasje van Hinde’s broer Ryan, en Romeo, Remy en “onze” Spanjaard Siro. Op de foto Remy en Hinde.

IMG_2533

Regelmatig zie ik Marianne en Arend voor een lekkere wandeling. Arend heeft zichzelf namelijk een missie gegeven: Hazel’s tong op de grond krijgen en daarin slaagt hij altijd met behulp van de ballenwerper. Ondertussen steekt Hinde dan haar neus in alle holletjes. Zo komen ze allebei toch een beetje aan hun trekken.

IMG_2614

Hinde loopt ondertussen alweer 20-25 minuten achter elkaar. Wel met pauzes om te snuffelen en uit te rusten. We bouwen dit op met iedere week 5 minuten erbij. Ik hoop dat ze mee zal kunnen lopen op de windhondenwandeling in Soestduinen, op 4 januari, dat is mijn streven.

IMG_2617

Ik schreef het van de week ook al op Facebook; wanneer ik de kontjes van Hinde en Hazel voor me uit zie gaan, voel ik me een bevoorrecht mens. Hinde had immers maar 40% kans om weer te lopen, en nu, 9 weken na de operatie is het resultaat super, en het wordt nog altijd beter. Het is een wonder, schrijven veel mensen, en een aantal van hen, waaronder mijn dierenarts in Den Helder, gaven toe dat zij er twee maanden geleden een erg hard hoofd in hadden dat het nog goed zou komen met Hinde….

IMG_2615

Ze doet weer alles zelf, dat was de laagste lat die ik had gelegd: dat ze zich gewoon uit de voeten kon maken, zelf weer eten, drinken en behoeftes doen. De knokkels van haar achtertenen gaan ondertussen niet meer stuk tijdens het lopen, dus de stand van haar voeten verbetert nog steeds. Wel slijten de nagels van haar achterpoten nog altijd te snel af tijdens het lopen op verharde grond. Maar daar hebben we iets op gevonden:

nagelcaps_blauw-566x566

Nagelcaps zijn eenvoudig aan te brengen flexibele caps gemaakt van non-toxic pvc, die over de nagels van kat of hond kunnen worden geplaatst. Op deze manier kan worden voorkomen dat de kat of hond zijn, haar of iemands huid krabt met wonden en mogelijke infecties tot gevolg. Ik heb transparante kapjes besteld – want anders vallen we zo op – en ben heel benieuwd. Ze zijn nog niet binnen, dus tot die tijd wandelen we alleen nog op gras en op zand.

Om Hinde’s coördinatie en kracht te trainen laat ik haar veel klimmen en dalen, tegen de zeedijk op, maar ook in de duinen. Ik heb een paar filmpjes van de afgelopen weken.

Soms loop ik te kantklossen met twee whippets, en Hazel heeft energie te over, kijk maar:

En vrolijk is Hinde ook. Honden zijn gelukkig niet zo bezig met wat ze niet kunnen.

IMG_2629

Ondertussen loopt Hinde alweer veel beter dan ze op deze filmpjes doet. Hinde’s voorpoten en achterpoten bewogen niet gecoordineerd; voor krabbelde ze zo snel mogelijk, en achter ook. Ze kwam snel vooruit, maar het zag er voor een gangwerkfreak als ik ben niet zo fijn uit. Nou, ondertussen zie ik dat ze steeds beter gangwerk krijgt, dus het komt waarschijnlijk wel goed! Volgens de fysiotherapeute is de coordinatie ook het allerlaatste dat komt na een verlamdheid.

IMG_2635

Een dingetje gaat nog niet helemaal goed….. vlak na een goede wandeling vind je dan zo maar een cadeautje in de keuken. Of soms gaat Hinde plotseling zitten persen in de woonkamer. En dan prijs ik haar maar helemaal de hemel in, want ik wil niet dat ze zich bezwaard voelt.  Als dit zo blijft…. jammer dan. Na alles wat we hebben doorgemaakt raap ik deze drollen met heel veel liefde op ;>))